ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Här är Sveriges soligaste platser

Foto: Charles Dharapak / TT

De senaste veckorna har knappast bjudit på någon högsommar i Sverige – men på några platser i landet har ändå solen skinit ordentligt. Svenska Dagbladet har, utifrån statistik från SVT och SMHI, sammanställt listan över sommarens tio soligaste platser.

Peter Alestig
Publicerad

Landets huvudstad lyckas nätt och jämnt ta sig in på topp-10 hittills i sommar, med ynka tre timmar mer sol än elvan Norrköping (mätt i antalet timmar med en solinstrålning på minst 120 watt per kvadratmeter). Med sina 250 soltimmar sedan midsommar enligt SVT:s meteorologer ligger också nivåerna i Stockholm – tro det eller ej – i nivå med det normala. Under juli månad har Stockholm i genomsnitt 260 soltimmar, enligt SMHI:s statistik.

Veckan som passerat var dock dyster för stockholmarna, med endast 35 timmar sol totalt den 17-23 juli. Det är mindre än hälften så mycket som veckans vinnare Umeå hade under samma period. Veckan som följer ser något bättre ut, även om det blir tufft för Stockholm att ta sig in i tätstriden – till förstaplatsen är det hela 95 soltimmar kvar...

Laddar…
Mer från Startsidan