ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Enormt avbräck för SD”

Kent Ekeroth hoppar av som rättspolitisk talesperson för Sverigedemokraterna och lämnar samtidigt alla utskottsuppdrag i riksdagen. Ett sargat parti utser i morgon hans efterträdare. ”Det är två av Sverigedemokraternas skickligaste riksdagspolitiker som nu fått lämna sina poster som talespersoner”, säger journalisten Annika Hamrud till SvD.se.

Publicerad
Annons

Den senaste veckans avslöjanden om Sverigedemokraterna skördade igår sitt senaste offer. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth lämnar helt uppdraget som rättspolitisk talesperson och kommer efter sin ”time-out” inte längre att vara aktiv i något riksdagsutskott.

”På grund av mitt omdömeslösa uppträdande en natt för två och ett halvt år sedan, så inser jag dock att jag inte längre är den bäst lämpade personen att företräda partiet i dessa frågor”, skriver Ekeroth i ett skriftligt uttalande. Avhoppet tvingar nu Sverigedemokraterna att formera om sin riksdagsgrupp. Flera riksdagsledamöter tvingas byta utskott och imorgon torsdag ska en rad nya talespersoner utses. Inte bara Ekeroth måste ersättas, utan även Erik Almqvist som förra veckan petades som ekonomisk-politisk talesperson.

Laddar…