ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Här är världens läskigaste platser

En hemsökt ö med dockor i träden, skelettkyrkor, öde nöjeparker, en vodoomarknad … I bildsvepet nedan har vi samlat platser som vi tycker platsar under rubriken världens läskigaste. Vad tycker du? Bläddra vidare för att läsa om några av världens läskigaste platser.

Per Johnsson
Publicerad

I Xochimilco-kanalerna i södra Mexico City ligger något som förmodligen är världens läskigaste och mest udda turistattraktion – The Island of the Dolls, en liten ö som är hem åt ett hundratal dockor, några trasiga och andra nästan hela.
Man ryser bara av att se dockorna hänga där i träden, och inte blir det mindre kusligt när man hör historien om den lilla ön. Det började för drygt 50 år sedan när öns enda invånare Don Julian Santana fann en drunknad flicka i kanalen.
Upptäckten drabbade honom hårt och han blev besatt av tanken på att göra hennes själ lycklig. Så han började samla dockor som han hittade i floden och på soptippar runt om i stan. Dockorna skulle inte bara göra den lilla flickan glad, de skulle också skydda ön från framtida olyckor. Trodde han. Riktigt så blev det inte. År 2001 drunknade nämligen Don Julian Santana i kanalen. Det finns folk som tror att det var dockorna som låg bakom olyckan.
Hit skulle undertecknad aldrig våga åka.

Mumierna i Kabayan, Filippinerna. En samling mumier från åren 1500-1200 före Kristus som ligger i flera grottor i bergen utanför Kabayan i norra Filippinerna. Till flera av dem går guidade turer. Det finns betydligt fler mumiegrottor i bergen utanför Kabayan än vad som är känt för allmänheten. Dessa ska förbli hemliga så att de inte utsätts för vandalism, vilket har hänt de kända grottorna.

Laddar…
Mer från Startsidan