ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Siba kan köpa ut Netonnet”

Det är inte bara de stora bolagen som köps ut från börsen. Även på de mindre listorna sker en konsolidering och Remium Securities har listat tre troliga uppköpskandidater under 2007. Bland annat tror mäklarfirman att Siba kan lägga vantarna på Netonnet.

Publicerad

Det är inte bara miljardbolag som Tradedoubler och Protect Data som kan komma att plockas bort från börsen. Mäklarfirman Remium har i en färsk analys listat tre intressanta uppköpskandidater för 2007 på börsens mindre listor.

Aspiro, som är specialiserat på innehåll till mobiltelefoner, hade ett tungt år på börsen 2006. Den tidigare så fenomenala tillväxten stagnerade samtidigt som insider sålde aktier och osäkerheten kring framtida satsningar växte. Sammantaget har det pressat ned aktien med en dryg fjärdedel. Men ägarbilden ser intressant ut, anser Remium. Den norska mediejätten Schibsted sitter på 42,9 procent av aktierna och har ambitioner att växa inom mobila innehållstjänster. Ett bud på Aspiro borde inte ligga alltför långt borta, bedömer mäklarfirman.

Laddar…