ENKÄT: Brukar du dricka alkohol framför barn?

Publicerad
PERNILLA BIRKEHOLT, 42 år, UMEÅ, tillsammans med barnen Isak, Tuva och Maja.
– Personligen dricker jag inte alls. Min man kan ta någon folköl eller whisky när barnen är med. Men han blir inte berusad. Jag tycker att man ofta ser vuxna som blir berusade framför sina barn. Det blir mer och mer accepterat, vilket inte är bra. Barn blir ofta oroliga när vuxna dricker.

PERNILLA BIRKEHOLT, 42 år, UMEÅ, tillsammans med barnen Isak, Tuva och Maja. – Personligen dricker jag inte alls. Min man kan ta någon folköl eller whisky när barnen är med. Men han blir inte berusad. Jag tycker att man ofta ser vuxna som blir berusade framför sina barn. Det blir mer och mer accepterat, vilket inte är bra. Barn blir ofta oroliga när vuxna dricker.

Foto: DAN HANSSON
HEVI AMIN, 42 år, SÄTRA:
– Jag dricker inte alkohol, och tycker inte att man ska göra det framför barn.

HEVI AMIN, 42 år, SÄTRA: – Jag dricker inte alkohol, och tycker inte att man ska göra det framför barn.

Foto: DAN HANSSON
JAN FÄLDT, 49 år, ESBO:
– Jag brukar undvika att dricka sprit framför barnen. Men jag tycker att det är okej att dricka öl, till exempel till maten eller om man har besök.

JAN FÄLDT, 49 år, ESBO: – Jag brukar undvika att dricka sprit framför barnen. Men jag tycker att det är okej att dricka öl, till exempel till maten eller om man har besök.

Foto: DAN HANSSON
GUNILLA JERNSELIUS, 63 år, STOCKHOLM:
– Jag är själv ganska försiktig när det gäller att dricka alkohol framför barn. Jag tycker man ska avstå när barnen är små.

GUNILLA JERNSELIUS, 63 år, STOCKHOLM: – Jag är själv ganska försiktig när det gäller att dricka alkohol framför barn. Jag tycker man ska avstå när barnen är små.

Foto: DAN HANSSON
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons