ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Drack extremt dyrt vin – kan leda till åtal

Foto: Alexei Druzhinin/AP

Putins och Berlusconis besök på Krim hånades – och kan nu även få ett rättsligt efterspel. I Ukraina förbereds åtal mot en vingårdschef som lät potentaterna dricka ett extremt värdefullt vin. SvD har samlat bilder från vännernas helg på Krim. Och några reaktioner på äventyret på sociala medier.

TT, SvD
Uppdaterad
Publicerad

”Är det drickbart?”, ska Silvio Berlusconi ha frågat chefen på den kända vingården Massandra. Italiens tidigare premiärminister fick ett jakande svar, varpå han och Rysslands president Vladimir Putin drack det 240 år gamla – och mycket värdefulla – andalusiska vinet (bilden föreställer ett vin av okänt märke i samma källare). Sekvensen där den italienske mångmiljardären intresserar sig för den aktuella flaskan ska ha visats i rysk tv.

Putin inspekteras Massandras vinkällare. Flaskan som vingårdschefen korkade upp var en Jerez de la Frontera från 1775, värderad till drygt 740 000 kronor. Nu förbereder den ukrainska åklagarmyndigheten ett åtal mot vingårdschefen. På grund av den ryska annekteringen är det dock föga troligt att åtalet kommer leda till något formellt rättsligt efterspel.

Laddar…
Mer från Startsidan