Andersson - fel man för Skandias ledning De som nominerade Braun bör också avgå Winberg koketterar med arbetslöshet Framgångsrika män har gått på internat DNA-register inget att vara rädd för Förse busskurer med reflexer<p

Karin Nilsson, Lars Andersson, Erik Axelsson
Publicerad
Annons

Skandia AB är på väg att få en ny vd i form av Hans-Erik Andersson, som förefaller ha samma inskränkta synsätt när det gäller att hantera sanningen som den ledning, vilken Skandia just till dryga kostnader lyckats bli av med.
Har Skandias styrelse inte förstått att vi, aktieägare och försäkringssparare - och säkert också de anställda - vill se en nyordning och en radikal förändring till det bättre? Varför då gräva fram den ene efter den andre av avskedade eller på något sätt avpolletterade Skandia-chefer, som redan tidigare på ett så påtagligt sätt dokumenterat en total omdömeslöshet när det gäller att leva upp till etiska regler för näringslivet.
Om medierna frågar om bonus och man inte får någon direkt fråga om avgångsvederlag eller andra ersättningar - då mörkar man.
Andrahandskontrakt för våningar i någon av Skandia Livs fastigheter, vilket i och för sig är helt naturligt och alltså inte något att skämmas för, vill man inte heller kännas vid.
Om man efter allt som förevarit i Skandia, när det
gäller osannolika ersättningar, lägenhetsaffärer och andra tveksamma transaktioner, inte förstår att total öppenhet är det enda botemedlet utan - när man får chansen i medierna - i stället försöker dölja eller förkläda verkligheten är man helt enkelt inte rätt man för jobbet.
Måtte du aldrig tillträda, Andersson. Det är nämligen exakt en sådan som du som minst av allt behövs i Skandias ledning.
Bengt Braun har lämnat Skandia. Skandias nomineringskommitté bör också avgå. De kände till Brauns långa tid i Skandias styrelse när alla märkliga bonusavtal träffades. Trots detta föreslog de honom!
Förtroendet för dem är också förbrukat. De som valde Braun bör inte få välja nästa styrelse.
Margareta Winberg koketterar i en intervju i SvD (9/11) med att hon nu innan tillträdet som ambassadör kan tituleras arbetslös. Fin dam med fin lön skyggar inte för att placera sig i detta utanförskap som många i denna situation uppfattar som om inte skamfyllt, så ett svårt angrepp på självkänsla, ekonomi och socialt
sammanhang. För denna dam dock en helt okej titel att ”svänga sig med”. Tala om att fjärma sig från folket men ständigt återkomma och försöka dra fördel av att man haft en pappa eller mamma som varit arbetare, fattig, gärna städat åt andra. Socialdemokratiska politiker, vår nya överklass.
Jan Guillou och Olof Palme gick båda på internatskola, båda blev mycket framgångsrika. Är inte detta en tankeställare för Jan Guillou.
Vi alla som läst Singletonböckerna, som handlar om engelsk internatskolemiljö strax före andra världskriget, förstår värdet av en god internatskola. Själv har jag aldrig gått på internat men säkert är detta ett gott alternativ för många.
Varför ska man vara rädd för ett DNA-register som står i landets tjänst och som regleras genom lagar? Maffian skaffar sig nog register efter eget skön oavsett vad samhället står för
De allra flesta struntar i att synas när de är ute. Det kanske inte är coolt att ha reflex. Vad vet jag. Jag kör buss och kan konstatera att det krävs en inbromsning inför
varje kur som ser tom och innehållslös ut.
Det finns ofta någon där som gömmer sig i mörkret i sina klassiska mörka kamouflagefärgade vinterkläder. Med lite tur så har denne presumtive kund en vit strumpa eller kanske någon annan attiralj som är ljus och som gör denne mer lättupptäckt.
Belysningen utanför kuren är ofta så svag att den bara gör det svårare att se något i skuggan eller mörkret på grund av ögats egenskaper. Eftersom information hjälper föga om detta ämne, så kanske det är dags att ta en annan väg.
Att måla eller lacka kurerna med svagt fosforescerande färg (en halvmetersslinga till exempel) borde vara något. Presumtiva passagerare skulle upptäckas omedelbums som reliefer mot den reflekterande bakgrunden.
Det borde vara lag på att IT-företag måste anställa en pedagog för varje IT-tekniker. Så att vi vanliga användare lätt kan förstå vilka knappar vi ska trycka på och varför.

Johan Björsell
Einar Hellbom
Karin Nilsson
Lars Andersson
Erik Axelsson
Lars Rios
Patrik H Bokelund

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons