Börsen spurtade upp sig

Stockholmsbörsen steg rejält under tisdagseftermiddagen efter en knackig inledning av handelsdagen. Förhoppningar om att ett tysk-franskt initiativ ska leda till nya stödlån till Grekland satte fart på börsglädjen.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

När börsen stängde hade OMXS-index stigit med 1,5 procent till 277,4. Tisdagen präglades av en svängig handel, där kurserna steg i inledningen i en rekyl på måndagens branta fall. Redan under tidig förmiddag hade dock den dystra stämningen återkommit, med röda börssiffror som följd. Men under dagen etablerades i stället en stabil uppgång. Samtliga branschindex vände upp, förutom dagligvaru- och energisektorerna som noterade nedgångar med 0,2 respektive 0,5 procent vid stängningen. Allra starkast gick bankaktierna, sektorindex steg med 3,8 procent till 275,1.

Det som fick börsen att lyfta i den tidiga handeln var uppgifter i Financial Times om att Italiens regering vill att Kina hjälper landet ur skuldkrisen genom betydande köp av italienska statsobligationer och investeringar i strategiskt viktiga företag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons