Recension

Håkan HellströmHellström gör inga fel

Håkan Hellström är tt geni, skriver SvD:s Kristin Lundell efter konserten inför 10500 i Scandinavium i lördags kväll.
Håkan Hellström är tt geni, skriver SvD:s Kristin Lundell efter konserten inför 10500 i Scandinavium i lördags kväll. Foto: ADAM IHSE/SCANÖPIX
Kristin Lundell
Publicerad
Annons

Det är Håkan Hellströms år i år. Nu har den 36-årige göteborgaren förvisso inte dragits med några dåliga år sedan hans debutskiva Känn ingen sorg för mig Göteborg vände upp och ner på den svenska popvärlden för ett decennium sedan. Men när hans femte album, 2 steg från Paradise, släpptes i mitten av oktober, var han mer i sitt esse än någonsin förut.

Den här gången fanns ett självförtroende som utan att tveka tryckte bitarna på sin plats. För Håkan Hellström glänser inte, han lyser. Som textförfattare har han också lyckats att bli än mer briljant. Trots att han idag tillhör den lilla artistskara som åtnjuter förnamnsstatus i Sverige har den forne Broder Daniel-basisten inte lyckats vräka sluggern i sig. Ränderna, och underdogperspektivet, går aldrig ur en son från rikets andra största stad. Håkan Hellström verkar fortfarande inte tro att han är något. Det är givetvis helt fel. Håkan Hellström är ett geni.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons