Sommarfin från topp till tå

Dags att ta semester även från skönhetsrutiner. Vissa får inte glömmas bort, som solskyddssmörjning – men med rätt planering kan necessären bli lättare och tiden i badrummet kortare.

Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

Sol, sand, salt och klor kommer att slita på håret under semestern. Passa på att få håret i bästa möjliga skick innan du utsätter det för naturens nycker med en riktigt djupverkande inpackning som ger massor av fukt. Schwarzkopf BC Color save treatment är en inpackning som dessutom skyddar färgat hår. Glöm inte att ta med ett vårdande solskydd för håret om du åker bort. Vanlig solsprej fungerar förstås också, men håret kan bli platt och flottigt. Sätt upp det i hög hästsvans eller fläta det lite kreativt så slipper du slokande lockar på stranden. Försök planera så att du åtminstone under sommaren slipper kämpa emot ditt hårs naturliga struktur. Släpp plattången, glöm fönen och fantisera istället fram roliga sätt att sätta upp håret. Lek med håraccessoarer, hattar och sjalar.

Ser du genomskinlig ut utan mascara? Är ögonbrynspennan ett måste i sminkväskan? Minimera morgonrutinen genom att färga bryn och fransar. Dessutom är det extra skönt att kunna bada utan oro för tvättbjörnsögon. Vattenfast mascara är annars givet, liksom mascaror med tubteknologin som tvättas av i varmt vatten. Dessa är extra praktiska eftersom man slipper ta med en särskild remover.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons