ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Två branscher går starkt – nobba byggvarujätten

Nu är det köpläge inom bygg och anläggning samt fastighetsbolag där stigande trendkanaler indikerar positiva utsikter. Men undvik byggvaruhandelskedjan som är inne i en negativ utveckling där den tekniska bilden inte vittnar om någon förbättring.

Lars-Göran Westerberg
Publicerad

Bygg- och anläggningsföretaget Peab befinner sig i en stigande trendkanal på medellång (1-6 månader) sikt, enligt Investtechs analys. Detta indikerar att investerare över tid betalat ett högre pris för att komma in i aktien och att bolaget är inne i en positiv utveckling. Aktien har utvecklats starkt efter att ha nått kanalbotten kring årsskiftet, och befinner sig i dag mellan stödet vid 76 kronor och motståndet vid 85 kronor. Trendbilden stärks av en starkt positiv volymbalans och positivt momentum, vilket indikerar aggressiva köpare som pressar upp kursen och att optimismen tilltar bland investerarna. Vidare uppgång indikeras.

Brott upp genom motståndet vid 85 kronor är positivt för aktien och förstärker den tekniska bilden. Särskilt om brottet sker under hög handelsvolym. Vid reaktion ned finns stöd närmast vid 76 kronor. Ett brott ned genom stödnivån bidrar till neutralisering av dagens köprekommendation.

Laddar…
Mer från Startsidan