Ett års träning gav svenskt brons i kock-EM

Bocuse d’Or Europe är avgjort. Det blev ett brons för den svenske tävlanden Alexander Sjögren i detta Kock-EM. En fantastisk placering med tanke på att motståndet blir allt tuffare. Nu är han med råge kvalificerad för att tävla i finalen i Lyon i januari. Där kan allt hända.

Publicerad
Alxander Sjögren höjer bronspriset.

Alxander Sjögren höjer bronspriset.

Foto: Mikael Mölstad
Annons
Alxander Sjögren höjer bronspriset.

Alxander Sjögren höjer bronspriset.

Foto: Mikael Mölstad
Alxander Sjögren höjer bronspriset. Foto: Mikael Mölstad

BUDAPEST I ett år har Alexander Sjögren tränat i princip varje dag för att vara topp just denna eftermiddag. Bocuse d’Or är ett matlagningsspektakel utan dess like. Tusentals besökare från tjugo olika länder hejar på sin kockfavoriter.

Alexander Sjögrens bronsplats var en stor framgång. Han räknade med att vara bland de fem bästa – men pallplats var nog mest en stor förhoppning. Guldet gick till hemmanationen Ungern under enormt jubel med Norge på silverplats.

– Jag är otroligt glad, sade Alexander Sjögren genom jublet.

– Efter en sådan anspänning och med tanke på att jag har presenterat mitt bästa är det skönt att vara på pallen. Jag kom ju också med till Lyon och det var faktiskt det stora målet.

Bocuse d’Or är världens i särklass största matlagningstävling. Den är skapad till minnet och på initiativ av Frankrikes största kock Paul Bocuse. Till finalen i januari 2017 i Lyon kommer 24 av mer än fyrtio länder att kvalificera sig. Tävlingen har varit en stor fransk och nordisk framgång genom åren. Sedan starten 1987 har Frankrike vunnit sju gånger, Norge fyra, Danmark och Sverige varsin gång. Senast Sverige vann var 1997 genom Mathias Dahlgren.

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons