Liamoo och Hanna Ferm: ”Vi är bara kompisar”

På lördag är det dags för favorittippade Liamoo och Hanna Ferm att sjunga duett i Melodifestivalen. ”Det är mycket känslor”, säger Liam.

Mia Sjöström
Publicerad
Juniorreportern Hanna träffade Liam och Hanna på ett hotell i Göteborg. De säger att de klickar bra – men inte är något par. Foto: Olof Ohlsson

”Hold you” heter låten som Liam Cacatian Thomassen och Hanna Ferm ska uppträda med i Melodifestivalen. För Liam, som vann ”Idol 2016”, är det andra gången han medverkar i Mello. Men för Hanna Ferm, som var med i ”Talang 2014” och som kom tvåa i ”Idol 2017”, är det premiär. De ser fram emot att uppträda tillsammans, berättar de för juniorreportern – som också heter Hanna – när de träffas på ett hotell i Göteborg.

– Det känns jättekul att få dela upplevelsen med Liam. Man ger och tar på ett annat sätt när man är två och det blir ett samspel på scen, säger Hanna.

– Jag tycker att det känns tryggt. Hanna är en person som jag klickar bra med, personkemin finns och vi har sjungit tillsammans tidigare, säger Liam.

Juniorreportern Hanna fick sköta ljuset under fotograferingen. Foto: Olof Ohlsson

Juniorreportern Hanna: Ni är favorittippade av många, hur känns det?

– Det är en komplimang att folk tror på oss, säger Hanna.

Hanna: Vad handlar låten ”Hold you” om?

– Att våga älska igen efter att ha fått sitt hjärta krossat. Vi har båda varit med om det, säger Hanna.

– Man måste våga älska igen. Du kan inte strunta i kärleken bara för att du är rädd för att få ditt hjärta krossat, säger Liam.

Många undrar om de är ett par, men de är bara kompisar. Hanna och Liam lärde känna varandra för 1,5 år sedan när Liam gästade ”Idol 2017” och sjöng en duett med Hanna. Sedan dess har de varit ­vänner.

”Jag har alltid sjungit. Redan på dagis tyckte jag att det var det roligaste som fanns”, säger Hanna. Foto: Olof Ohlsson

Hanna: Hur är det att stå på scen?

– Det är mycket känslor. Nervöst, roligt och mäktigt. Innan tänker jag mycket och är nervös, men väl på scenen är det lugnt, för­klarar Liam.

Hanna: Vad gör ni på fritiden?

– Sjunger, tränar och umgås med vänner. När jag var yngre höll jag på med fotboll, gymnastik, simning och dans bland annat. Men nu väljer jag att prioritera och lägga all min tid och energi på musiken, säger Hanna.

– Jag gör musik hela tiden. Jag har turnerat i två år och av de pengarna har jag byggt upp min egen studio. Jag har älskat musik sedan jag var liten, säger Liam.

”Jag började med rap och den första låten jag skrev med melodier i gjorde att jag kom med i Idol”, säger Liam. Foto: Olof Ohlsson

Liam har tidigare berättat i SvD Junior att han var väldigt ­ensam i skolan. Även Hanna hade en jobbig period i skolan.

– I sexan blev jag utstött och utfryst av mina vänner. Jag pratade inte med någon om det då, det borde jag ha gjort. I stället blev jag ledsen och gick undan. En dag bestämde jag mig för att börja våga prata med folk och sakta men säkert fick jag nya vänner, berättar hon.

Vad har du för råd till den som har det jobbigt i skolan?

– Våga prata med någon om hur du känner och våga tro att det blir bättre. När jag var utanför hade jag hela tiden hopp om att det skulle bli bättre, och det blev det också, säger Hanna.

– Det kommer inte alltid vara så här. Tro på dig själv, tro på dina drömmar och var envis, ­säger Liam.

Prova 10 nr av SvD Junior för 199 krjunior.prenservice.se