Förde över 213 000 kronor till fel konto

Karlshamnsbon förde över drygt 213 000 kronor till fel konto men mottagaren vägrade att betala tillbaka några pengar. Arkivbild.
Karlshamnsbon förde över drygt 213 000 kronor till fel konto men mottagaren vägrade att betala tillbaka några pengar. Arkivbild. Foto: Annika Byrde/NTB/TT

213 000 kronor hamnade på fel konto, men kontoinnehavaren vägrade betala tillbaka pengarna. Nu har han fått sin dom i tingsrätten, rapporterar Sydöstran.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

En Karlshamnsbo gjorde överföringar på drygt 213 000 kronor. Men pengarna kom till fel person, en man med ett namn som liknade den tilltänkte mottagarens. Karlshamnsbon upptäckte misstaget och kontaktade mannen som felaktigt fått pengarna. Denne svarade att han inte hade fått några pengar och sade att han inte ville bli kontaktad igen.

Men kontoutdrag visar att överföringen hamnat fel och att mottagaren hade hanterat pengarna. Han hade gjort två överföringar till andra konton på 50 000 respektive 55 000 kronor samt använt en del av pengarna till att betala räkningar.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons