Le Pens parti betalar svartlistat ryskt bolag

Den franska presidentkandidaten Marine Le Pen utmanar sittande Emmanuel Macron i söndagens andra och avgörande omgång i det franska presidentvalet.
Den franska presidentkandidaten Marine Le Pen utmanar sittande Emmanuel Macron i söndagens andra och avgörande omgång i det franska presidentvalet. Foto: Michel Euler AP

Den franska presidentkandidaten Marine Le Pens parti, Nationell samling, har börjat betala av på en jätteskuld till ryska försvarsföretaget Aviazapchast.

Företaget finns med på USA:s sanktionslista, rapporterar tidningen The Wall Street Journal inför presidentvalet på söndag.

TT
Publicerad
Annons

Betalningarna sker enligt en uppgörelse med Aviazapchast, ett Moskvabaserat företag som levererar stridsflygplan och komponenter till länder i Mellanöstern, Afrika och Asien, rapporterar The Wall Street Journal, som hänvisar till ryska och franska regeringskällor.

Amorteringar och betalningar av räntor på lånet – cirka 1,3 miljoner euro per år – ska enligt en uppgörelse mellan Nationell samling och Aviazapchast pågå till 2028, visar dokument som tidningen tagit del av.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons