M: Baylan har mörkat – det är skandalöst

Näringsdepartementet och ministern  Ibrahim Baylan (S) anklagas för att ha utövat påtryckning för att en rapport om Cementa inte skulle publiceras.
Näringsdepartementet och ministern Ibrahim Baylan (S) anklagas för att ha utövat påtryckning för att en rapport om Cementa inte skulle publiceras. Foto: Erik Simander, Sören Andersson/TT

Kritiken växer efter uppgifter om att näringsdepartementet utövat påtryckning för att en rapport om Cementa inte skulle publiceras. Nu kallar M, KD och L näringsminister Ibrahim Baylan (S) till näringsutskottet för att lägga korten på bordet. Baylan svarar att han är ”förvånad över det höga tonläget”.

Rikard Rosell, Jani Sallinen
Publicerad
Annons

Det var SvD:s ledarredaktion som publicerade uppgifter som pekar på att regeringen verkat för att en myndighetsrapport om effekterna av ett stopp för Cementas verksamhet inte skulle publiceras. Nu höjs kritiska röster från oppositionen.

– Grundfrågan handlar om en potentiell industrikris där tiotusentals jobb kan påverkas av brist på cement där regeringen inte gör tillräckligt för att hantera krisen. Nu kommer det också uppgifter om att näringsminister Ibrahim Baylan har mörkat och försökt förmå att tysta myndigheter, skandalöst är det enda ordet jag finner här, säger näringsutskottets ordförande Lars Hjälmered (M).

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons