Annons

Smart futuristisk design i spännande EQB från Mercedes-EQ

EQB
EQB Foto: Mercedes EQ

Mercedes EQ har välkomnat EQB, en helelektrisk familjebil i premiumsegmentet. Med innovativ design, rymlig komfort och flera nya funktioner är det en av biltillverkarens mest spännande modeller till dags dato.

Med en räckvidd på hela 471 kilometer* är EQB en bil som tar dig till ditt mål oavsett om det är körning i storstad eller längre resor. Och tack vare modern snabbladdning kan du enkelt ladda din bil från 10 till 80 procent på omkring 30 minuter. Det flexibla bagageutrymmet och möjligheten att välja upp till sju säten gör det till en stor och rymlig bil för hela familjen.

Innovativ design är något som präglar alla modeller från Mercedes-EQ och EQB är inget undantag. EQB går att få i flera olika utföranden som Progressive, Electric Art och AMG-Line. Framtill syns Black Panel-grill med integrerad ljuslist och baktill ett breddat parti med ljuslist vilket ger bilen en modern och spännande framtoning med SUV-detaljer.

EQB Foto: Mercedes EQ

Skapa magisk stämning under din resa

Electric Intelligence hjälper dig att anpassa din resa så du får en optimerad rutt. Det gör det både smidigare och snabbare ute på vägarna och du slipper onödiga köer och arbete i trafiken. Multifunktionsratten gör det enkelt och säkert att styra navigation, telefoni och mediafunktioner utan att du behöver lyfta händerna från ratten.

MBUX är Mercedes-Benz multimediasystem. Genom att använda kommandot ”Hej Mercedes” kan du med röststyrning enkelt styra över flera olika funktioner i bilen, välja musik, få senaste nyheterna eller ändra temperatur och mycket mer. MBUX har också inbyggd interiörsassistent som ger dig möjlighet att ställa in exempelvis ljusstyrka genom att höja och sänka handen. Med anpassningsbar panelbelysning kan du välja mellan 64 olika färgtoner för att sätta stämningen i din bil. Det ger kupén en futuristisk och modern känsla.

Du kan smidigt koppla samman din telefon med bilens mediesystem och ladda din telefon trådlöst under körning.

Trygg för hela familjen

EQB är utrustad med flera smarta säkerhetsfunktioner för att du och din familj ska vara så trygga som möjligt ute på vägarna. Förarassistentpaketet hjälper dig att reglera hastigheten under körning för att undvika kollisioner i trafiken. Det minskar risken för alla. Med smart vägmärkesassistent fångar din bil upp information om hastighetsbegränsningar, omkörningsförbud och varnar vid förbud mot infart. Ett radarbaserat system hjälper dig också med döda vinkeln samt avståndsassistent och aktiv kurshållningsassistent.

Mercedes-Benz EQB har fått högsta säkerhetsklassning, fem stjärnor, av den oberoende fordonssäkerhetsmyndigheten Euro NCAP.

*Maximal laddeffekt på DC-laddningsstation med matarspänning 400 V, ström 300 A; den maximala laddeffekten beror på olika faktorer, t.ex. omgivnings- och batteritemperatur och batteriets laddningsnivå när laddningen påbörjas.