Annons

Volvos nya elbil blir bättre med åren

Volvo XC40 är en kompakt SUV som i flera år har varit en av de populäraste bilarna i Sverige. Nu finns den i två helt elektriska versioner med alla sina uppskattade egenskaper och dessutom ett mycket attraktivt pris.

När Volvo XC40 lanserades utsågs den till Årets Bil i Europa, ett kvitto på att Volvo Cars skapat en mångsidig bil med mycket karaktär. Kompakt, men ändå rymlig, full av smarta förvaringslösningar och helt enkelt en bil som är lätt att leva med. Sedan en tid tillbaka finns Volvo XC40 i två helt elektriska versioner. Räckvidden för båda versionerna är drygt 40 mil och du snabbladdar till 80 procent på under 40 minuter.

XC40 Recharge Twin motor är ett riktigt kraftpaket med dubbla elmotorer och fyrhjulsdrift. Den totala effekten är 408 hk och bilen accelererar från 0 till 100 km/h på hisnande 4,9 sekunder. Fyrhjulsdriften tillsammans med den högre markfrigången gör den mycket lämpad för den som ofta kör på vägar med sämre underlag.

Single motor är den andra versionen av XC40 Recharge. En elmotor på 231 hk driver på framhjulen och med single motor behöver du 7,4 sekunder för att ta dig till 100 km/h, alltså fantastisk acceleration även här.

XC40 Recharge har ett helt nytt infotainmentsystem som drivs av operativsystemet Android. Här får förare och passagerare tillgång till Google Assistant, Google Maps och Google Play där man kan hämta hem ytterligare appar.

Nya XC40 Recharge är alltid uppkopplad, och precis som en smartphone uppdateras bilen trådlöst. Det gör att bilen tvärtemot vad som är vanligt i dag, faktiskt kommer att bli bättre och bättre med åren.