Bråk på Telia Sonera trots rekord

Telia Sonera gjorde 2008 sitt hittills bästa år med en omsättning på över 100 miljarder och en vinst på drygt 26 miljarder kronor. Samtidigt är dock företagsledning och fack i öppet bråk med varandra.

SvD, TT
Publicerad
Lars Nyberg, vd för Telia Sonera.

Lars Nyberg, vd för Telia Sonera.

Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX
Annons

Teleoperatörerna verkar hittills inte ha påverkats i någon större omfattning av lågkonjunkturen. Under sista kvartalet förra året, då krisen slog till med full kraft mot många industrigrenar, ökade Telia Sonera nettoomsättningen med 12,7 procent. Bland de få affärsområden vd:n Lars Nyberg var missnöjd med när bokslutet presenterades på onsdagen var bredbandet i Sverige där marginalerna minskat på senare tid.

– Vi har strukturellt högre kostnader för bredbandet i Sverige och det är så att säga vårt arvegods. Vi har tagit ut en del av de kostnaderna under 2008 och vi ska ta ut resten under 2009, säger Lars Nyberg och anklagar facken och framför allt Unionen för att ha förhalat förhandlingarna om sparpaketet på sammanlagt 5 miljarder kronor som bland annat innebär att 2 000 tjänster ska bort i Sverige.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons