Recension

Frantzén/LindebergPoetisk matkonst

Menyn hos Frantzén/Lindeberg är uppställd i en prolog, därefter fyra kapitel följt av en epilog. Det är tydligt att stjärnkrogen vill berätta en historia. Och visst – smakerna är ren poesi men besöket är oväntat opretentiöst.

Publicerad
Räkna med en helkväll på lyxkrogen Frantzén/Lindeberg. Middagen med 17 serveringar tar minst tre timmar.

Räkna med en helkväll på lyxkrogen Frantzén/Lindeberg. Middagen med 17 serveringar tar minst tre timmar.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Krogguiden har varit med om att hyllade krogar varit överraskande svaga och därför inte nått maxpoäng, annars är det ju förväntat att betyget ska bli högsta möjliga när man testar en restaurang som Frantzén/Lindeberg. De har två Michelin-stjärnor, är bäst i Sverige enligt White Guide och har tagit sig in på plats 20 över världens 50 bästa restauranger – och jo, Frantzén/Lindeberg förtjänar en sexa av Krogguiden.

När de två utbrytarna från Edsbacka krog öppnade eget 2008 bjöds gästen en smärre show: En rätt ackompanjerades av handvevad speldosa och doften av nässlor puffades över gästerna ur en plastpåse. Mycket var hänförande, men föreställningen kändes snarare sökt än utsökt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons