Modet som får dig att svettas

Hundra meter i högklackat kan knappast kallas sportevent, men belyser vad som bäst beskrivs som den nya samtida svettiga stilen. Sportfånarna har fått revansch, hälsohetsen breder ut sig och det är dags för moderiktig motion.

Publicerad
LASSE HEJDENBERG
Foto: LASSE HEJDENBERG
Annons

Sportjätten ESPN satsar på mode, Marc Jacobs har blivit träningsnarkoman och under modeveckan i New York trängdes OS vinnarna på första raden med sina medaljer dinglande runt halsen. Motion har blivit mer mode än på länge och stiletto runs, som bäst beskrivs som ett maraton för Sex and the City-fans, arrangeras numera i storstäder världen över. På Victoria and Albert Museum i London visades till alldeles nyligen moderiktiga sportplagg från Stella McCartney, Vivienne Westwood samt Yohji Yamamoto och utställningen Fashion V Sport belyste modets dagsform genom att avhandla både innovativa material och sportiga funktionsplagg.

–Modebranschen hittar alltid kläder som passar den senaste livsstilstrenden och just nu är det sport, säger Cameron Alborzian som sadlat om från supermodell till yogaguru.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons