Finn Bengtsson (M): Därför väljer jag att inte följa DÖ

Vi har sett en utveckling där makten förskjutits till de politiska partiorganisationerna, skriver Finn Bengtsson. DÖ tillkännagavs av partiledarna för S, MP samt Alliansen den 27 december i fjol.
Vi har sett en utveckling där makten förskjutits till de politiska partiorganisationerna, skriver Finn Bengtsson. DÖ tillkännagavs av partiledarna för S, MP samt Alliansen den 27 december i fjol. Foto: Henrik Montgomery/TT

Decemberöverenskommelsen är ett ovärdigt trixande och fixande med vår svenska demokrati. Att en regering ska få sin ekonomiska politik godkänd trots att den har en majoritet emot sig går inte i takt med folkviljan, skriver Finn Bengtsson (M).

Publicerad
Annons

På tisdagen röstar ombuden för Sveriges folk i riks­dagen om vilken politik vi som medborgare ska underkasta oss i vårt land. Det handlar om den politiska inriktning Sveriges ekonomi från och med nu ska ta. Ett budgetförslag kommer från S–MP-regeringen med otill­börligt stort inflytande för V. Högre skatter för lön­tagare och företag, kraftiga kostnadsökningar i nästan alla bidragssystem, mer statlig styrning och planekonomiska lösningar är innebörden av detta förslag.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons