Küttim välkomnar Lambertz nya besked

Till vänster journalisten Jenny Küttim som granskat fallet Quick under flera år, till höger kritiserade Göran Lambertz.
Till vänster journalisten Jenny Küttim som granskat fallet Quick under flera år, till höger kritiserade Göran Lambertz. Foto: Magnus Bergström/Stora Journalistpriset/TT

Justitierådet Göran Lambertz ska sluta debattera rättsprocesserna kring Sture Bergwall, skriver han i en debattartikel på Expressen.
Journalisten Jenny Küttim, som granskat Quickutredningarna, säger att det är välkommet om Lambertz "verkligen tagit sitt förnuft till fånga".

Karin Thurfjell
Uppdaterad
Publicerad
Annons

För drygt en vecka sedan fick debatten kring Sture Bergwall återigen nytt liv när Aftonbladet och Ekot rapporterade att en av de omständigheter som Göran Lambertz i sin bok "Quickologi" själv pekat ut som ett av de viktigaste bevisen för Sture Bergwalls skuld visade sig felaktig.

Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, erkände under 90-talet en lång rad mord, och dömdes för åtta av dem. Senare tog han tillbaka erkännandena, fick resning och har friats från samtliga morddomar. Göran Lambertz har hela tiden hävdat att brottsutredningarna och processerna kring de ursprungliga tingsrättsdomarna inte utgör en rättsskandal, trots att Bergwall alltså friats.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons