Sköna VM-besked av Olsson och Klüft

Christian Olsson gav ett härligt formbesked inför VM då han vann SM-tävlingarna i Gävle på 17,19. Trestegshopparen var länge osäkert startande då han fortfarande har problem med en inflammation i höger knä. Men Olsson fick på en fullträff i det tredje försöket och längden innebar även stadion-rekord. Olsson har tidigare hoppat 17,29 som bäst i år.

TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Jag är jättenöjd, det kunde inte gått bättre i dag, säger Olsson, som inte kände av knäet i hoppningen.

Även Carolina Klüft gav ett starkt formbesked inför VM. Hon hoppade 6,74 i sista tävlingen inför VM, vilket var nytt årsbästa med en centimeter. Hon vann vann finalen överlägset och hade även godkända hopp på 6,59 och 6,52. Hennes bästa tävling på mycket länge.

Carolina Klüft var strålande glad åt hela hoppserien.

– Det här är min bästa tävling för året, jag hade rätt fokusering med mig i många hopp, säger hon.

– Jag är även glad att jag inte hade många övertramp, att jag kunde hoppa bra även i de senare hoppen under en lång tävling, att jag inte känner mig sliten trots att jag kvalade dagen innan och att jag inte har ont någonstans. Det var mycket som var positivt, säger hon.

Hon tror att 6,75 kommer räcka för final på VM och ska nu finslipa formen ytterligare inför VM som inleds om två veckor.

Gävle TT

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons