Ännu ett miljonavtal i Vattenfall

Ytterligare en fallskärm på drygt 20 miljoner håller på att lösas ut för en tysk tidigare hög chef i Vattenfall, utöver de 90 miljoner i fallskärmar under fyra år till tre tyska chefer som det rapporterades om i helgen. Nu försvarar sig den svenska energijätten med att avtalen bara följer tysk praxis.

Tove Carlén
Publicerad
Annons

Vattenfall har på fyra år betalat ut sammanlagt 90 miljoner kronor i avgångsvederlag till tre tyska chefer. Bland annat fick den före detta vice vd:n, Hans-Jürgen Cramer, en fallskärm på 20,9 miljoner kronor efter att bara ha arbetat i fem månader. Det skrev Sydsvenska Dagbladet i helgen.

Slutnotan kan dock bli betydligt högre. En tysk chef vars fallskärm håller på att lösas ut är Reinhardt Hassa som var chef för affärsenheten gruvdrift och elproduktion. Han slutade den sista juni i fjol och får, trots att han inte arbetar, cirka 6,5 miljoner kronor om året till och med 2013. Det strider mot statens riktlinjer för ersättningar till ledande befattningshavare eftersom ett avgångsvederlag högst får motsvara 18 månadslöner.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons