Stieg Larssons hemliga Palmespår

Vid sidan av arbetet med Millienniumtriologin och granskningen av högerextrema jobbade succéförfattaren och journalisten Stieg Larsson även med en egen utredning av Palmemordet. I en serie artiklar berättar SvD om Stieg Larssons utredning och går vidare i hans spår där vi finner nya uppgifter om mordet. Här kan du bläddra bland artiklarna.

Publicerad
Annons

Alf Enerström drev hätska kampanjer direkt riktade mot Olof Palme, bland annat genom annonser i dagspressen. Han hade motiv, befann sig i Stockholm på mordkvällen och hade vapen.
Ett 15-tal tips kom in om Enerström under den första månaden efter mordet och ett flertal förhör hölls med honom och hans sambo.
Så sent som i april 1996 upprättade Palmeutredningen en promemoria som avslutades med orden ”Om man tror på en konspiration bakom mordet finns det fortfarande mycket att rota i vad gäller Enerström”.

Palmeutredningen är världens största och omfattar miljontals sidor och 12 000 personer. Över 130 personer har erkänt mordet. Alf Enerström, PKK och Stay behind – här är några av polisens hetaste spår genom åren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons