Recension

ExpiredExpired - en sådan film som vi längtat efter

Claire  tar hand om sin sjuka mamma och kan inte glömma en gammal kärlek. Samantha Morton är bara en av skådespelarna som levererar på elitnivå i denna film.
Claire tar hand om sin sjuka mamma och kan inte glömma en gammal kärlek. Samantha Morton är bara en av skådespelarna som levererar på elitnivå i denna film. Foto: NONSTOP
Jeanette Gentele
Publicerad
Annons

Det här kan på ytan se ut som det omöjliga mötet mellan kvinnan som alltid säger ”förlåt” och mannen som alltid säger ”dra åt helvete”, men det handlar om mer än så, om allas våra svårigheter att visa vad vi egentligen känner och istället för att tänka efter bara öppnar munnen.

Claire och Jay har det otacksamma jobbet som parkeringsvakter, där de dagligen blir överkörda både i bildlig och bokstavlig bemärkelse. Hon besvarar alla förbannelser från dem hon ger böter med ett milt, förlåtande leende medan han ger igen med samma mynt - ibland till och med handgripligt. Claire och Jay är två människor där framtidsdrömmarna ”gått ut” för länge sedan. Jay är en drop out från universitetet med ett olyckligt äktenskap bakom sig och en son han aldrig träffar. Claire tänker fortfarande på den kille som gjorde slut med henne för sex år sedan och har en ny familj medan hon tar hand om sin sjuka mamma.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons