Årjäng står bakom Sahlin

Daniel Schützer och Gunilla Svantorp har höga förväntningar på Mona Sahlin och tänker stå upp för henne till varje pris. Hon har genom sitt ledarskap lagt grunden för en ny framtidstro inom partiet. Men inte en skandal till, då är valet nästa år förlorat, säger de två värmländska ombuden från Årjäng.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Vi sitter i en hyreslägenhet ombyggd till sammanträdesrum intill kommunhuset. Härifrån kan man se det stora och omsjungna Årjängstrollet och E 18 som sträcker ut mot norska gränsen. Värmland har 14 ombud till den socialdemokratiska partikongressen i Älvsjö och både Daniel Schützer och Gunilla Svantorp är rejält laddade.

– Sedan Mona Sahlin kom är det ett helt annat go i partiet. Rådslagen som vi haft har betytt mycket och sedan får man numera reaktioner tillbaka när man skickar upp synpunkter i partiorganisation. Och Mona Sahlin själv uppfattar jag som lyssnande och resonerande. Det känns öppet och demokratiskt, det är en milsvid skillnad jämfört med Göran Perssons sista år. Då tröttnade många, berättar Daniel Schützer.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons