Annons

Så ersätter du Excel-filerna med webbappar

Bra idéer och insikter går ofta förlorade i Excel-filer som skickas runt på företaget. Genom att omvandla filerna till webbappar kan man sänka IT-kostnader och öka säkerheten. Så här fungerar det.

Nästan alla företag har egentillverkade Excel-modeller. Det kan handla om prislistor för produkter och kundregister till mer avancerade saker som prissättnings- och ROI-modeller där den egna affärslogiken används.

– Vi vill ge kraften att skapa till dem som har idéerna, säger Mattias Hjortzberg, VD på Molnify.

Bland kunderna finns bland annat Telia Company.

– Med hjälp av Molnify så insåg jag att vi snabbt kan realisera olika idéer genom att själva bygga appar i Excel och därefter komma åt dem som webbappar i Molnifys plattform. Detta har lett till att vi har kunnat förverkliga och testa många idéer på kort tid, idéer som annars bara skulle stanna kvar på ritbordet, säger Ivo Kukavica på Telia Company.

Förutom att underlätta arbetet med att göra idéer till verklighet finns det en finansiell fördel enligt Mattias Hjortzberg.

– Vi hjälper företag att snabbt komma i mål med mjukvara som verkligen passar dem samt sänker deras IT-utvecklingskostnader med upp till 90 procent, säger Mattias Hjortzberg, och ännu mer när man tar hänsyn till kostnad för underhåll och uppdateringar. I många fall skapar våra kunder appar helt själva, men vi hjälper självklart till med den processen också, tillägger han.

Hjälper till med att bygga appen

Om du har en modell i Excel, så kan Molnify öka användbarheten, säkerheten och presentationen av den genom att göra om den till en app.

– Processen är enkel, flertalet av våra kunder gör själva om sina Excel-filer till webbappar utan att skriva en enda rad kod – vanliga Excel-kunskaper räcker. Men, om det behövs kan vi hjälpa till hela vägen från idé till webbapp. Användningsfallen är allt från prismodeller för B2B, formulär, till vetenskapliga beräkningar och integrationer med andra system, säger Mattias Hjortzberg.