Ät dig glad med rätt mat

De flesta blir kanske gladare av att äta lite choklad än att knapra på en sallad. Visste du att det finns en rad livsmedel som innehåller ämnen som gör dig på bättre humör? De är inte så onyttiga som du tror och långt ifrån alla av dem är grönsaker. Här kommer tio bra matval om du vill bli piggare och gladare, listade av sajten Lifehack. Klicka dig fram mellan bilderna för att läsa.

Petra Månström
Publicerad
Annons

10 livsmedel som gör dig gladare Mjölk innehåller inte bara en rad viktiga näringsämnen, dessutom påverkar den vårt humör. Bland annat innehåller mjölken jod, ett ämne som är viktigt för att sköldkörteln ska fungera bra. Sköldkörteln reglerar nästan alla kroppens funktioner genom hormonerna den producerar, inklusive humöret. Vassleproteinet i mjölken tros också kunna lindra ångest. Ett glas mjölk är alltså en mycket bra idé om du vill hålla humöret uppe. Klicka dig vidare till nästa bild för att fortsätta läsa.

I studier har man sett att deprimerade människor ofta saknar omega 3-fettsyran DHA. Forskning har också visat att personer som åt ett gram fiskolja dagligen upplevde att deras sömnproblem, stress och ångest minskade med nära 50 procent. Sexlusten ökade dessutom. Lax är en riktigt bra källa till omega 3-fettsyror som kopplas till en rad hälsofördelar såsom reducerad risk för hjärtsjukdom och cancer. En normalportion innehåller nästan hälften av den dagliga rekommenderade dosen niacin, som bland annat skyddar mot Alzheimers och minnesförlust.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons