Hon skriver valmusikal om att dumpa Trump

Carol Dunitz skriver en musikal om att ”dumpa Trump”. Se videon nedan.
Carol Dunitz skriver en musikal om att ”dumpa Trump”. Se videon nedan. Foto: Erik Bergin

Ingen kan missa att det är primärval i Charleston, South Carolina. Carol Dunitz klär ut sig som ”Uncle Sam” och sjunger självskrivna anti-Trump-låtar i Charleston inför valet på lördag. Och Peter Grove kör varv på varv runt i stan med sin lastbil – pyntad med Trumpreklam.

Erik Bergin
Publicerad
Annons

CHARLESTON, SOUTH CAROLINA Skådespelaren och politiska aktivisten Carol Dunitz från Ann Arbor, Michigan, är inte vilken demonstrant som helst. Hon har skrivit en hel musikal om valåret 2020 som hon just nu marknadsför på en blogg och genom att klä ut sig till Uncle Sam vid tv-debatter och primärval det här året.

För SvD sjunger hon glatt ett egenkomponerat stycke ur musikalen, stående på trottoaren utanför konserthuset Galliard Performance Hall i centrala Charleston i South Carolina där Demokraternas kandidater tv-debatterade häromkvällen.

Efter reklamen visas:
"Dumpa Trump" Hon sjunger för ny president

Men som många andra demokrater har hon inte helt bestämt sig för vem hon vill se som partiets presidentkandidat mot Trump i november.

– Jag tenderar nog att vara lite mera vänster än många andra. Men om partiet inte väljer en vänsterkandidat för att utmana Trump, ”so be it”, säger Carol Dunitz till SvD.

Vermont-senatorn och demokratiska socialisten Bernie Sanders leder bland Demokraternas kandidater i de nationella mätningarna och vann en brakseger i Nevadas nomineringsmöte förra helgen. Men han är inte Dunitz favorit.

Annons
Annons

– Jag skulle verkligen vilja se Elizabeth Warren som presidentkandidat, säger hon.

– Men jag tror ändå att Sanders har en chans mot Trump i november. Bernie är lite excentrisk, Trump är dock värre än excentrisk, han är även oärlig. Med Bernie skulle vi åtminstone få någon som är ärlig.

Elizabeth Warren är senator från Massachusetts.

Vad är det som är bra med Elizabeth Warren?

– Hon är utomordentligt smart, vältalig – jag tror hon skulle bli en fantastisk ledare, säger Carol Dunitz.

– Jag tror heller inte att hon är riktigt lika långt vänsterut som Bernie, så det är henne jag föredrar. Men jag gillar Bloomberg också – vem som än är ”blå” kommer jag att rösta för, säger Carol Dunitz och syftar på Demokraternas partifärg.

De argumenten är det lönlöst att försöka sälja på Peter Grove från Florence, Alabama, som just passerar en bit bort i sin Trump-truck. Den är pyntad med några av presidentens mest omtalade slogans, som att medier är ”fake news” och ”Keep America great”.

– Jag åker runt till debatter och primärval och kampanjar för Trump i min helamerikanska Chevrolet. Vi kommer att vara i Charlotte, North Carolina, på måndag bland annat, säger Peter Grove.

Peter Grove i Trump-trucken blir intervjuad av en lokal radioreporter. Foto: Erik Bergin

Han har hittills kört till tre av Demokraternas tv-debatter och demonstrerat bakom ratten för presidenten.

Han säger att folk uppskattar när han kommer mullrande. På tisdagen körde han varv efter varv runt konsertarenan i centrala Charleston där Demokraternas kandidater tv-debatterade senare på kvällen.

Just då går en motdemonstrant förbi och ropar ”Trump är vidrig” när han får se lastbilen.

South Carolina håller sitt primärval på lördag 29 februari. Bara ett par dygn senare infaller supertisdagen den 3 mars då 14 delstater väljer presidentkandidater. En fjärdedel av Demokraternas partidelegater fördelas mellan kandidaterna på en enda dag, fler än under något annat tillfälle under primärvalssäsongen.

Vinner Bernie Sanders stort även där, liksom han gjorde i Nevada, så blir det svårt för någon annan kandidat att komma ikapp.

Peter Grove har pyntat sin lastbil med några av Trumps vanligaste slogans. Foto: Erik Bergin
Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons