Bajen städar på läktarna

Hammarby var det folkliga ­laget med de sköna supportrarna som sjöng för full hals hur det än gick på planen. Men de senaste årens läktarproblem har solkat ner ­Bajens goda rykte och varumärke. Därför kraftsamlar nu hela klubben för att tvätta bort bråkstämpeln. I bräschen går en enad supporterkår.

Publicerad
Annons

Det avbrutna derbyt mot Djurgården i augusti 2006 slog hårt mot Hammarby. Bilderna på de bråkiga Bajenanhängarna, som sköt in bengaler och sprang in på planen, visades om och om igen i tv och tidningarna kryllade av krisartiklar. Förra säsongen stoppades ytterligare tre matcher på Söderstadion efter läktarincidenter där föremål (och öl) kastades in, men de kunde dock spelas färdigt. Höga bötesbelopp var bara en av de svidande följderna för Hammarby Fotboll AB. Alla svarta rubriker på senare år har försämrat klubbens rykte och varumärke avsevärt.

–Sluträkningen kan vi nog se först om tio år men det handlar om åtskilliga miljoner kronor. Men det beror naturligtvis på vad vi gör här och nu för att klubben inte ska skadas mer, säger vd:n Henrik Appelqvist.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons