Fjällhotell tvingas riva nybyggd relax

Hotell Kittelfjälls helt nya spa- och bastuanläggning måste rivas. Det har Vilhelmina kommun bestämt sedan de upptäckt att anläggningen byggts utan bygglov och på kommunens mark.

Publicerad
PATRIK BERGH
Foto: PATRIK BERGH
Annons

Hotell Kittelfjäll bestämde sig för att riva sin gamla trista bastubyggnad. På samma ställe byggdes en ny fräsch spa- och bastuanläggning. Men byggnadslovet lämnades inte in förrän byggnaden i stort sett var färdig. Då kom överraskningen: en stor del av både den gamla och den nya byggnaden stod i själva verket på kommuns mark. Nu har kommunen beslutat att byggnaden som kostat 600 000 kronor ska rivas.
– Det här kanske är en dålig ursäkt men vi är småföretagare med mycket att göra och då kan det bli svårt att hinna med allt. Eftersom det redan stod en byggnad på platsen trodde vi inte att det kunde bli några problem, säger hotellägaren Patrik Bergh.

Situationen ställer enligt byggnadsinspektör Jan-Ola Borg kommunen i ett svårt dilemma. Inte nog med att anläggningen byggts på kommunens mark, den står även på parkmark och för att tillåta byggnaden måste ändringar göras i detaljplanen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons