Stella Fare lämnar politiken efter intern konflikt

Efter en intern schism inom Folkpartiet i Stockholmslandstinget lämnar Stella Fare, 55 år, samtliga politiska uppdrag. Hon anser att FP bara intresserar sig för sjukvården och struntar i trafikpolitiken. – Det har blivit ett gammalt konservativt parti. Därför överväger jag att lämna partiet också, säger Stella Fare till SvD.

Publicerad
Landstingspolitikern Stella Fare (FP) lämnar nu sina uppdrag. Och kanske även partiet.

Landstingspolitikern Stella Fare (FP) lämnar nu sina uppdrag. Och kanske även partiet.

Foto: MARK EARTHY /TT
Annons

I drygt två år har Stella Fare varit vice ordförande i landstingets trafiknämnd. Hon efterträdde Lennart Rohdin, också FP, som lämnade sitt förtroendeuppdrag efter en uppslitande konflikt med dåvarande trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M). Men i den vevan kritiserade Lennart Rohdin även det svaga stöd han ansåg att han fick av FP-ledningen i landstinget.

I förhandlingarna om hur Alliansminoriteten ska styra de närmaste fyra åren har Stella Fare krävt att Folkpartiet ska kämpa för posten som trafiklandstingsråd. Men så blev det inte. Folkpartiet har nu tre heltidsarvoderade politiker och alla sysslar antingen med sjukvård eller ekonomiska frågor. Ingen ska på heltid ägna sig åt trafiken, däremot fick Stella Fare möjlighet att stanna kvar som vice ordförande i trafiknämnden.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons