Reseguide: Palermo

Palermo är staden där allt blandas. Nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Temperaturen i staden är behaglig året runt.
Palermo är staden där allt blandas. Nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Temperaturen i staden är behaglig året runt. Foto: KARIN PERSSON

Palermo är staden där allt blandas. Nytt och gammalt, arabiskt och gotiskt, pråligt och enkelt. Temperaturen i staden är behaglig året runt. Lägg till spännande mat, Italiens största opera och en fin strand – och du har framgångsreceptet för en weekendresa.

Karin Persson
Publicerad
Annons

Se
Palermo från ovan. Berget Monte Pellegrino är en rolig utflykt och härifrån har man en strålande vy över staden. Buss 812 går dit från Politeama och tar cirka en halvtimme. Det går även att ta sig upp till fots, men det är en svettig vandring på cirka 15 km.

Guidad rundtur. Palermo är en stad med ett intressant förflutet och minnen från många civilisationer och religioner. Genom att se staden med en erfaren guide får man svar på många av de frågor som uppstår när man går runt själv. www.sicilianway.com

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons