PRO: ”Det är mycket tunt”

Regeringens besked om att sänkt skatt för pensionärer kan bli aktuellt tidigast 2013 imponerar inte på pensionärsorganisationerna. ”Det är mycket tunt”, säger Curt Persson, ordförande för PRO.

Publicerad
Annons

Pensionärerna får vänta ytterligare på den skattesänkning som skulle utjämna skatteskillnaden som uppstått som en följd av jobbskatteavdragen. Beskedet från regeringen, som presenteras av alliansens fyra partiledare på DN debatt, är att den för pensionärer skattesänkning som drivits hårt av Kristdemokraterna i de pågående budgetförhandlingar, inte blir av nästa år. I stället skjuts den till tidigast 2013 eller 2014, om den offentilga ekonomin tillåter. Utfästelsen imponerar inte på pensionärsorganisationerna.

– Det avlades ju ett löfte redan i valrörelsen om sänkt skatt för pensionärer, och nu flyttas det fram i tiden så att man undrar om det överhuvudtaget blir av. Det här är en trovärdighetsfråga, framför allt för KD. Jag tycker att det är mycket tunt, säger Curt Persson, ordförande i Pensionärernas riksorganisation, PRO.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons