I full blom

HANDPLOCKAT Sällan har modet blommat så rikt som nu. Färgglada tulpaner snirklar sig längs skoklackar, ljuva ängsblommor pryder långklänningar och skira tusen- skönor dekorerar ringar. Naturen breder ut sig och modevärlden står i full blom.

Sofia Hedström
Publicerad
Annons

Det är dags för en grönskande garderob. Trenddrivande modehus som Prada och Balenciaga visar tydligt att växtriket spelar en bärande roll i vårens mode. Italienska Miuccia Prada låter frodig art nouveau dekorera allt ifrån kragar till klackar, medan Nicolas Ghesquière blåser liv i retroblommor från Christobel Balenciagas arkiv. Men de är långt ifrån ensamma om att hämta inspiration från prydliga rabatter, handplockade buketter och vildvuxna ängar.

–Blommor kan verka vara en enkel trend eftersom den är väldigt tydlig, men mönsterkontraster och nya siluetter gör att naiva blommönster är intressanta just nu, säger Cathy Horyn som är moderedaktör på New York Times och förklarar att Balenciagas retrotryck känns moderna för att de pryder en futuristisk siluett.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons