Företagsveteranen Jack Welch ger sina bästa tips i ny bok

Gammal är äldst – ett slitet uttryck som passar in på Jack Welch. I höst fyller den förre GE-chefen 80 år men förblir högst aktiv. Han har grundat en MBA-utbildning på nätet, men propagerar för behovet av lektioner från det riktiga arbetslivet.

Publicerad
Jack Welch.

Jack Welch.

Foto: AP
Annons

Namnet Jack Welch var något av en synonym till den amerikanska storföretagskapitalismen under de många åren i toppen i den stora General Electric-koncernen. GE blev världens högst värderade företag och Welch ömsom rosades och risades – det senare med öknamnet ”neutronbombs-Jack” för att han rutinmässigt sparkade folk men lät byggnaderna stå kvar.

Han har hållit sig kvar i rampljuset, på scenen eller i tv-studion. Numera oftast tillsammans med hustrun Suzy, som tvingades lämna redaktörskapet på Harvard Business Review när det uppdagades att hon haft en affär med intervjuobjektet Welch. Då och då bränner det till, som när Welch antydde att president Barack Obama gett order om manipulering av arbetslöshetssiffrorna. En anklagelse utöver det vanliga direktörsklankandet att Obama ”hatar näringslivet”.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons