Nygräddat

Att Leila Lindholm är en fena på att baka sötsaker visste vi. Men i nya boken One more slice är fokuset matiga bröd. Vi föll pladask för kapitlet om pizzor som vi bjuder på några smakprov ur. Recept: Leila Lindholm

Publicerad
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Annons
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
1/2
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
2/2
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Leilas tomatsås till pizza

Leilas tomatsås till favoritpizzan.
Till recepet

Leilas pizzadeg. En riktigt bra pizzadeg. Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza bianca

Den här pizzan är vit eftersom tomatsåsen ersätts med bredbar ricottaost.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizzasnurror

Det perfekta drinktilltugget. När man skivar rullen är det lätt hänt att skivorna blir ihoptryckta och avlånga. Forma dem försiktigt runda, resten sköter ugnen.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Annons
Annons
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza alla caprese

Se Leilas pizzadeg och Leilas tomatsås för recept. Receptet ger 4 stora pizzor.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza al prosciutto e fichi

Till partyt kan det vara roligt att göra minipizzor. Till de här passar det bra att servera en välkyld öl, bubbel eller rödvin.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza med sparris och getost

Pizza con gli asparagi e formaggio di capra. Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut pizzan och ringla över lite olivolja.

Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Mascarponepizza med färsk persika

En söt pizza med ricottaost, persikor och bär.
Till receptet

Pizzadeg

Det går att kalljäsa degen över natten men inte längre än så. Grädda gärna pizzan på en pizzasten, som finns i välsorterade köksbutiker. Stenen ska förvärmas i ugnen i minst 2 timmar för att bli riktigt het.

15 g färsk jäst

3 dl ljummet vatten

2 tsk strösocker

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

1 dl durumvete

5 1/2 -6 dl vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.

2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk.

3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.

4.Sätt ugnen på 250 grader.

5. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Lägg på valfri fyllning.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Annons
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons