ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Mölstads 5 italienska favoriter

Italienska viner är populärare än någonsin. När SvD:s vinexpert Mikael Mölstad plockar ut sina favoriter blir det både Amarone och Soave.

Mikael Mölstad
Publicerad
Annons

1 / 6

Annons
Annons

2 / 6

Le Tense Sassella 2011

139 kr - klicka här för att beställavin.svd.se

Lombardiet, Italien

Italienskt alpvin från Nino Negri i Valtellinadalen med stor kryddfruktig smak och karaktär av nebbiolodruvan som även ingår barolovinerna. Här kallas druvan Chiavennasca. Passar bäst till rustika köttgrytor.

Annons
Annons

3 / 6

Masi Soave Levarie 2014

75 kr - klicka här för att beställavin.svd.se

Venetien, Italien

Från en tradition av intetsägande viner med blek frukt har Soavevinerna blivit mer karaktärsfulla med aromatisk päron- och citrusdoft och sötkryddig bitterskalig smak. Garganegadruvan har till och med blivit lite trendig.

Annons
Annons

4 / 6

Castello di Fonterutoli 2011

299 kr - klicka här för att beställavin.svd.se

Toscana, Italien

Den lilla byn Fonterutoli med sitt stiliga slott har tillhört familjen Mazzei i sekler. Här görs viner i klassisk stil på druvan sangiovese –  fylligt balanserade med körsbärstoner, mörk kryddig frukt och lång elegant eftersmak.

Annons
Annons

5 / 6

Gran Maestro Appassimento 2014

69 kr, klicka här för att beställavin.svd.se

Apulien, Italien

Prisvärt från den italienska klacken gjord på delvis torkade druvor enligt appassimentometoden. Mörka kryddiga skogsbär, vaniljtoner med bittersyrlig frukt och trevlig eftersmak. Passar bäst till en smakrik pastarätt.

Annons
Annons

6 / 6

Serego Alighieri Vaio Armaron Amarone 2008

399 kr, klicka här för att beställavin.svd.se

Venetien, Italien

Även om det gått inflation i amaroneliknande viner i alla prisklasser håller originalet fortfarande stilen. Djup kryddfruktig med russintoner och körsbär, saftig bitterhet och härligt fyllig eldig eftersmak. Njut till lagrade hårdostar.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons