Övertag för Löfven mot Kinberg Batra

Väljarna tycker att Stefan Löfven är sympatisk och talar så att vanligt folk förstår. Anna Kinberg Batra uppfattas som en kunnig och stark ledare. Det visar en mätning som Inizio har genomfört åt SvD. Men än så länge leder S-ledaren över den blivande M-ledaren på fem av sju punkter. ”Kinberg Batra är inte lika prövad men har ändå haft en stark start”, säger Karin Nelson, opinionschef på Inizio. Bläddra vidare för att läsa mer.

Publicerad
Annons

Löfven, 48%, Kinberg Batra 39%
(Siffrorna avser hur väl påståendet överensstämmer mycket eller ganska bra med partiledarna.)
Statsvetarprofessor Jonas Hinnfors pekar på att Anna Kinberg Batra inte är lika känd som partiledare som Stefan Löfven.
– Stefan Löfven har lett Socialdemokraterna i tre år. Kinberg Batra har klivit fram under en dramatisk höst med budgetbråk, hot om nyval och decemberöverenskommelsen.

Löfven, 29%, Kinberg Batra 28%
Det är inga smickrande siffror för varken Stefan Löfven eller Anna Kinberg Batra. Men Jonas Hinnfors pekar på att de är i gott sällskap.
– Det är inte ovanligt att partiledare som har uppfattats som framgångsrika har haft låga siffror i mätningar över hur inspirerande de uppfattas. Låga siffror brukar komma efter krisuppgörelser, när det är stora svårigheter för partiet att staka ut sin ideologiska färdriktning.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons