Välförtjänt seger för Anna

Anna Bergendahl ska representera Sverige med bidraget This is my life i semifinalen till Eurovision Song Contest i Oslo. Det stod klart sedan 1 754 904 telefonröster lagts ihop med röster inhämtade från fem svenska och sex internationella jurygrupper. Salem Al Fakir och Eric Saade kom på andra respektive tredje plats.

Dan Backman
Publicerad
Annons

Jodå, det var rätt låt som vann. Anna Bergendahl har strålat av Melodifestival-lycka från första deltävlingen och hennes bidrag, komponerat av Bobby Ljunggren och Kristian Lagerström, är en söt och snyggt konstruerad poplåt för både barnbarn, morföräldrar och alla däremellan. Husdjuren inräknade. I grunden är det en ganska simpel folkpopmelodi men den byggs upp till en slags behärskad gospeleufori som passar den artonåriga Idol-Anna lika bra som de röda gympadojor av okänt märke som hon bär. Sa jag att hon sjunger den fint och innerligt också?

Det fanns inget möjlighet för något bidrag att skrälla på finalen. Med svenska och internationella jurygrupper, som valde Salem Al Fakir, och en okänd och totalt oförutsägbar grupp telefonröstande folkbokförda svenska medborgare, som valde Anna Bergendahl, kunde precis vem som helst vinna. Att Salem Al Fakir och Eric Saade placerade sig på andra respektive tredje plats är inte så mycket att säga om. Fakiren är bra men medverkade inte med någon av sina bättre låtar, Eric Saade hade sin dusch att förlita sig på. Båda var favorittippade. Tycker lite synd om Timoteij-tjejerna, som nästan var på väg att skrälla, och Peter Jöback, som antagligen tar sin förlust hårt. För att inte tala om Andreas Johnson.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons