Grundlurad Birro gratulerar TV3

Poeten och författaren Marcus Birro trodde att han var nära att bli rånad. Dagens media avslöjar att det bara var en tv-sketch. ”Jag förstår att alla kommer garva åt poetjäveln som blir lurad av TV3”, säger han till Dagen.

Publicerad
SCANPIX
Foto: SCANPIX
Annons

I en uppmärksammad krönika i
Expressen beskrev Marcus Birro en situation där en liten flicka i rullstol ber honom att räcka henne en rosa ryggsäck. I närheten ser han några män, han uppfattar dem som härjade till utseendet och tycker sig höra att de prata ryska eller rumänska. När flickan plötsligt reser sig ut rullstolen och männen börjar röra på sig skyndar han sig därifrån. I krönikan skriver han: ”Jag har alltid älskat Sverige för att vi är lite löjligt naiva, lite godhjärtat småpackade. Men vad handlar det här om? Är det ett uppvaknande?”

Krönikan drog snabbt igång en debatt på bland annat Twitter där Marcus Birro kallades för rasist. Komikern Magnus Betnér anklagade poeten för att vara ”dum i hela jävla huvudet”. Marcus Birro kontrade med att sluta twittra: ”Ni vinner! Grattis Betnér och alla andra hatets lakejer! Jag lägger ner detta. Detta blir sista texten. Hej då.”

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons