Offrens hembygd skakad efter morden

Utanför Ikea i Erikslunds shoppingcenter har man ställt ut ett litet bord där folk kan lägga blommor och skriva några rader i en bok till minne av de två som dödades i en knivattack på Ikeavaruhuset på måndagen.
Utanför Ikea i Erikslunds shoppingcenter har man ställt ut ett litet bord där folk kan lägga blommor och skriva några rader i en bok till minne av de två som dödades i en knivattack på Ikeavaruhuset på måndagen. Foto: Anders Wiklund/TT

Knivdådet på Ikea-varuhuset i Västerås skakar offrens hembygd i Skellefteåtrakten. Det lokala bönhuset håller öppet och på både den 55-åriga kvinnans och den 27-årige sonens arbetsplatser bearbetar kollegorna sorgen.

Publicerad
Annons

Den 55-åriga mamman och den 27-åriga sonen som dog på Ikea-varuhuset i Västerås på måndagen var endast på besök i staden, för att träffa släktingar.

De var bosatta 75 mil norrut, i en liten ort i anslutning till Skellefteå. Där rapporterar både Aftonbladet och Norran att stämningen är tung. Det lokala bönhuset – som byggdes på 1920-talet eftersom det inte fanns en kyrka i närheten – har stått öppet för sörjande och chockade ortsbor.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons