Mat som är bra för dig och miljön
Klimatexperten Anna Richert. ”Min filosofi om hur vi kan minska matens klimatpåverkan är ganska enkel: Ju fler som kan göra ett bra klimatval desto bättre. Därför måste det vara enkelt att göra smarta klimatval av mat.
HJÄRTLIGT GOTT
Klimatsmarta recept:
Testa några av våra klimatsmarta recept! Recepten är skapade av landslagskocken
Carina Brydling och du finner klimatkommentarer längs ner under beskrivningarna.
Lammracks
Med rosmarin och vitlöksrostade bruna bönor och brysselkål.
Recept: Carina Brydling
Bbq sås smaksatt med rödkål och plommon
Denna sås är super god till tjocka stekta revbenspjäll.
Till receptet
Citronstekt Bjärekyckling med potatis och gurksalsa
Servera kycklingbrösten toppade med salsa och sallad.
Till receptet
Grönkålslasagne
Har du möjlighet att välja konserverade tomater i pappkartong istället för burk så gör det.
Till receptet
Kikärts och rotfruktscurry med nötter
Vänd ner koriandern precis vid serveringstillfället så den håller sig grön och fräsch. Servera denna rätt toppad med cashewnötter.
Till receptet
Palsternacka och purjolökssoppa med krispigt bacon
Häll upp i soppskålar och toppa med knaprigt bacon och några droppar kallpressad rapsolja.
Till receptet
Kryddig rabarberkompott med apelsingrädde
Detta recept kan väl användas på rabarber från frysen. Det är ett bra sätt att få i sig näringsämnen från frukt under vintern.
Till receptet