Mat som är bra för dig och miljön

Klimatexperten Anna Richert. ”Min filosofi om hur vi kan minska matens klimatpåverkan är ganska enkel: Ju fler som kan göra ett bra klimatval desto bättre. Därför måste det vara enkelt att göra smarta klimatval av mat.

Publicerad
Annons
Foto: HELEN PÉ

HJÄRTLIGT GOTT

Klimatsmarta recept:

Testa några av våra klimatsmarta recept! Recepten är skapade av landslagskocken
Carina Brydling och du finner klimatkommentarer längs ner under beskrivningarna.

Foto: HELEN PÉ
Annons
Annons

Lammracks

Med rosmarin och vitlöksrostade bruna bönor och brysselkål.
Recept: Carina Brydling

Foto: HELENE PÉ

Bbq sås smaksatt med rödkål och plommon

Denna sås är super god till tjocka stekta revbenspjäll.
Till receptet

Foto: HELENE PÉ

Citronstekt Bjärekyckling med potatis och gurksalsa

Servera kycklingbrösten toppade med salsa och sallad.
Till receptet

Foto: HELEN PÉ

Grönkålslasagne

Har du möjlighet att välja konserverade tomater i pappkartong istället för burk så gör det.
Till receptet

Foto: HELEN PÉ

Kikärts och rotfruktscurry med nötter

Vänd ner koriandern precis vid serveringstillfället så den håller sig grön och fräsch. Servera denna rätt toppad med cashewnötter.
Till receptet

Foto: HELEN PÉ

Palsternacka och purjolökssoppa med krispigt bacon

Häll upp i soppskålar och toppa med knaprigt bacon och några droppar kallpressad rapsolja.
Till receptet

Foto: HELEN PÉ

Kryddig rabarberkompott med apelsingrädde

Detta recept kan väl användas på rabarber från frysen. Det är ett bra sätt att få i sig näringsämnen från frukt under vintern.
Till receptet

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons