Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Design

Inred med snittblommor

Blomexperterna Sandra Ekegren och Madeleine Araya är duon bakom Flowery. Här delar de med sig av sina bästa tips på hur man får till ett vackert blomsterarrangemang.

Annons

Den bästa inredningsdetaljen enligt oss är att alltid ha färska snittblommor hemma. Här är fem tips att ha i åtanke när du inreder med blommor.

Var kreativ med vaser
Det finns inga regler för hur en vas ska se ut och det går att skapa fina blomsterarrangemang i det mesta. Tänk urdruckna flaskor, enkla glasvaser eller krukor. Leta i skåpen, vi är säkra på att du hittar något fint där. Med vackra blommor är det omöjligt att misslyckas.

Annons
Annons

Låt blommorna utgöra två tredjedelar av den totala höjden
Ett bra riktmärke för att få blomsterarrangemang att se välkomponerade ut är att låta blommorna utgöra cirka två tredjedelar av den totala höjden. Alltså en tredjedel vas och två tredjedelar blommor så är du hemma.

Använd en stor vas med smal öppning
När vi arrangerar våra blommor använder vi ofta den klassiska vasen Dagg från Svenskt Tenn eller Boule från Skultuna eftersom de är stora, men har en smalare öppning. Det gör att man får en bra och stabil samling i mitten och man därefter kan leka med bukettens form och låta blommora sprida ut sig riktigt ordentligt.

Arrangera med oasisblock
Oasisblock är gröna frigolitliknande block som är lätta att få tag på och är jättekul att jobba med till exempel om du vill använda en kruka som en vas. De gör det enkelt att vara extra kreativ och testa sig fram. Blir du inte nöjd är det bara att ta upp stjälken och placera den på nytt. Oasis gör också att du kan få några få blommor att se ut som fler, eftersom du kan fördela och placera dem på ett luftigare sätt.

Inred med blommor på oväntade platser
Låt blommor få ta plats i hela ditt hem och gärna på oväntade platser. Tänk bokhyllan, badkarskanten, nattygsbordet eller diskbänken.

Flowery är en ny prenumerationstjänst av färska snittblommor. Blommorna levereras varje alternativt varannan vecka och följer alltid säsong.

Annons