ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Maten som gör dig pigg

Gröna blad och grönsaker är fullproppade med skyddande ämnen som vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer, flavonoider, klorofyll och fytokemikalier. Många av dessa ämnen förstörs vid upphettning så för att inte gå miste om dessa är det klokt att äta en del av de gröna grönsakerna råa. Om man tillagar dem är ångkokning den bästa metoden.

Publicerad

Gurk- och alfalfadrink med lime

Är du dålig på att äta sallad kanske den här illgröna spirulinadrycken kan vara något för dig.

Till receptet

Couscous med grönkål och mandel

Innehåller bara 201 kcal/portion

Till receptet

Broccoligratäng med kassler

En enkel ”allt-i-etträtt”. Kan serveras med pasta eller ris.

Till receptet

Broccolisoppa med pumpafrön

Broccoli är mycket nyttigt och passar bra att mixa till en soppa. Rostade pumpafrön ger något knaprigt att tugga på.

Till receptet

Pastasallad med ärtpesto

Pinjenötterna kan bytas ut mot strimlat stekt bacon om man inte vill ha en helt vegetarisk rätt

Till receptet

Kikärtsbiffar med spenatsås

Detoxbiffar med spenat

Till receptet

Citronkyckling

En riktig söndagsmiddag som du kan bjuda hela familjen på

Till receptet