Maten som gör dig pigg
Gröna blad och grönsaker är fullproppade med skyddande ämnen som vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer, flavonoider, klorofyll och fytokemikalier. Många av dessa ämnen förstörs vid upphettning så för att inte gå miste om dessa är det klokt att äta en del av de gröna grönsakerna råa. Om man tillagar dem är ångkokning den bästa metoden.
Gurk- och alfalfadrink med lime
Är du dålig på att äta sallad kanske den här illgröna spirulinadrycken kan vara något för dig.
Couscous med grönkål och mandel
Innehåller bara 201 kcal/portion
Broccoligratäng med kassler
En enkel ”allt-i-etträtt”. Kan serveras med pasta eller ris.
Broccolisoppa med pumpafrön
Broccoli är mycket nyttigt och passar bra att mixa till en soppa. Rostade pumpafrön ger något knaprigt att tugga på.
Pastasallad med ärtpesto
Pinjenötterna kan bytas ut mot strimlat stekt bacon om man inte vill ha en helt vegetarisk rätt
Kikärtsbiffar med spenatsås
Detoxbiffar med spenat
Citronkyckling
En riktig söndagsmiddag som du kan bjuda hela familjen på