Svårt fastställa vem som var Bergmans biologiska mor

Konstnären Louise Tillberg publicerade redan för ett och ett halvt år sedan boken ”Den jag ser på älskar jag” på eget förlag, där hon för fram teorin att hennes farmor Hedvig Sjöberg kan ha varit Ingmar Bergmans biologiska mor. Boken rönte ingen större uppmärksamhet, och Louise Tillberg hävdar att två artiklar som skrevs om den ska ha stoppats och aldrig publicerats.

Publicerad
Annons

De dna-test som Veronica Ralston låtit göra på sig själv och Ingmar Bergmans frimärken uppges enbart visa att Karin Bergman inte kan vara Ingmar Bergmans mor. Däremot säger de inget om vem som i stället är den biologiska modern. Det finns bara ett sätt att kontrollera om det var Hedvig Sjöberg – och det är att jämföra hennes dna med Ingmar Bergmans. Men Louise Tillberg säger sig inte ha något material med sin farmors dna.

– Om jag hade en låda med korrespondens från min farmor med gamla frimärken kunde jag kolla, men jag har inte det. Mitt eget dna skulle inte leda någon vart, det har jag fått förklarat tydligt, eftersom det är svårare att fastställa dna på fadersidan. Men jag ställer gärna upp med hårprov. Nu får andra ta över, säger Louise Tillberg.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons