Ohly mot sex timmars arbetsdag

NORRKÖPING. Vänsterledaren Lars Ohly försvarade förslaget att slopa kravet på sex timmars arbetsdag, han står fast vid sitt motstånd till det borgerliga jobbskatteavdraget och han anar en politiskt skapad panik bakom alla tuffa säkerhetsregler inom flyget.

Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

Solen lyste över den gamla arbetarestaden när vänsterpartiet startade sin 37:e partikongress. Lars Ohly höll ett långt och inspirerat tal till de 225 ombuden som bland annat ska revidera partiprogrammet på tre områden och samlas kring två uttalanden om hur partiet ska förändra sig och om arbetsmarknaden.

En fråga som väntas ta stor plats redan första dagen handlar om förändringen i partiprogrammet där förslaget är att stryka ”sex timmars arbetsdag med bibehållen lön ska genomföras” och ersätta det med det luddigare ”normalarbetstiden ska kortas”. I sitt inledningstal gjorde partiledaren väldigt klart att partiet ska behålla sin vision om sex timmars arbetsdag, men att stödet för ett sådant krav sannolikt är lägre än för 25 år sedan när det skrevs in i partiprogrammet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons