Vett och etikett i bröllopstider

Försommaren är här och därmed även bröllopen. SvD bad vett- och etikettexperten Mats Danielsson att berätta om de värsta etikettmissarna du kan göra i bröllopstider. Text: Ellinor Brenning.

Publicerad
Annons

Pingsthelgen är här och därmed även bröllopen. SvD bad vett- och etikettexperten Mats Danielsson att berätta om de värsta etikettmissarna du kan göra i bröllopstider. Nummer 1. Ta med barnen. Ett klart misstag är att ta med barnen på ett bröllop om man inte har helt klart för sig att de är bjudna – eller att ringa brudparet och fråga om man får ta med dem även om bara föräldrarnas namn står på inbjudan. ”Det blir genant för brudparet”, säger Mats Danielsson.

Nummer 2: Önska sig pengar. Att önska sig pengar i bröllopspresent har blivit allt mer vanligt. Något som kan genera gäster som inte vill lägga för lite – eller för mycket, enligt Mats Danielsson. ”För ett och ett halvt år sedan hade jag sagt blankt nej till att önska sig pengar. Det känns som tiggeri.” säger han. ”Numera har det blivit så pass vanligt att etikettsreglerna får anpassa sig”. Vett- och etikettexpertens tips för den som vill önska sig pengar: Ge gästerna möjligheten att lämna pengagåvan anonymt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons